Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

BOTOX/DYSPORT

 

Το BOTOX και το DYSPORT είναι από τις πιο δημοφιλείς μή επεμβατικές θεραπείες του προσώπου. Με τη βοήθειά του οι ρυτίδες του μετώπου, των ματιών (πόδι της χήνας) και ανάμεσα στα φρύδια εξασθενούν ή εξαφανίζονται. Οι ρυτίδες αυτές οφείλονται στη δράση των μυών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. H τοξίνη που περιέχουν παραλύει προσωρινά αυτούς τους μυς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξαναδημιουργήσουν τις ρυτίδες για τους επόμενους 3-4 μήνες.

 

Η θεραπεία γίνεται με ένεση της ουσίας σε συγκεκριμένους μυς του προσώπου με πολύ λεπτή βελόνα. Πριν την ένεση μπορούμε να τοποθετήσουμε αναισθητική κρέμα ώστε η διαδικασία να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Η θεραπεία διαρκεί 15 λεπτά ή λιγότερο και στη συνέχεια μπορεί κανείς να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.

 

Μικρές κοκκινίλες και πρήξιμο μπορεί να παρατηρηθούν στα σημεία που έγιναν οι ενέσεις, που όμως υποχωρούν πολύ γρήγορα.

Απ´τη στιγμή όμως που χρησιμοποιούμε βελόνα για τη θεραπεία, παρ’όλο που είναι πολύ λεπτή, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιας μελανιάς.

Για αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση ασπιρίνης ή άλλων φαρμάκων της ίδιας κατηγορίας, καθώς και αντιπηκτικών του αίματος ή συμπληρωμάτων διατροφής που κάνουν το αίμα πιο λεπτόρευστο (όπως η βιταμίνη Ε), μία εβδομάδα πριν και δύο ημέρες μετά τη θεραπεία.

 

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μερικές μέρες μετά την εφαρμογή και γίνονται περισσότερο εμφανή τις επόμενες εβδομάδες.

10 ημέρες μετά την θεραπεία γίνεται η πρώτη εξέταση από τον γιατρό και αν χρειαστεί γίνονται κάποιες συμπληρωματικές δόσεις.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου 3-4 μήνες, αλλά μετά από επαναλαμβανόμενες θεραπείες διαρκεί ακόμα περισσότερο.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: