Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΕΤΕΡΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Ετερόλογη μεσοθεραπεία είναι η έγχυση με πολύ λεπτή βελόνα βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων, υαλουρονικού οξέως, φαρμακευτικών ουσιών στο δέρμα ή και στον λιπώδη ιστό, ανάλογα με το πρόβλημα που επιθυμούμε να βελτιώσουμε.

 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

 

Ενυδάτωση & Σύσφιξη δέρματος:

 

Με το πέρασμα του χρόνου η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα ελαττώνεται με συνέπεια τη μείωση της παροχής οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα και τη συσσώρευση τοξινών.

Αυτό οδηγεί στη θολή, γερασμένη όψη του δέρματος, με έλλειψη σπαργής και ελαστικότητας που παρατηρείται σε μεγάλες ηλικίες.

Με τη μεσοθεραπεία προσφέρουμε κατευθείαν στο δέρμα τις θρεπτικές αυτές ουσίες με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μεταβολισμού των κυττάρων και την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

 

Η θεραπεία χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση, σύσφιξη και αναζωογόνηση του δέρματος του λαιμού, του ντεκολτέ, της κοιλιάς, αλλά και των χεριών και των ποδιών. Μετά τη θεραπεία οι ασθενείς αναφέρουν πως αισθάνονται το δέρμα τους πιο ξεκούραστο, σφιχτό και λαμπερό. Η ετερόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπείες, όπως τη μέθοδο των πολλαπλών μικρονηγμών (microneedling).

 

Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας:

 

Η μεσοθεραπεία είναι η μόνη αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα συνήθως εμφανίζεται στις ηλικίες μεταξύ 25 και 35 και επιδεινώνεται σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου.

Αν η θεραπεία γίνει στα αρχικά της στάδια υποχωρεί εύκολα με λίγες θεραπείες, ενώ όσο εξελίσσεται σε πιο προχωρημένα στάδια απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες για την εξάλειψή της.

 

Τα κλινικά στάδια της κυτταρίτιδας, είναι:

 

Στάδιο 0: Χωρίς κυτταρίτιδα, ακόμα και όταν τσιμπήσουμε το δέρμα.

 

Στάδιο 1: Χωρίς ορατή κυτταρίτιδα στην όρθια ή οριζόντια θέση, αλλά με εικόνα φλοιού πορτοκαλιού όταν τσιμπήσουμε το δέρμα.

 

Στάδιο 2: Ορατή κυτταρίτιδα στην όρθια θέση, αλλά όχι στην οριζόντια.

 

Στάδιο 3: Ορατή κυτταρίτιδα και στην όρθια και στην οριζόντια θέση.

 

Η μεσοθεραπεία μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα στα πόδια και τους γλουτούς, βελτιώνοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού και δίνοντας στο δέρμα μια πιο λεία όψη.

 

Οι θεραπείες γίνονται ανά 1-2 εβδομάδες και συνήθως απαιτούνται 10-20 συνεδρίες ενώ σε δύσκολες περιπτώσεις ίσως χρειαστούν κάποιες επιπλέον επισκέψεις.

Κάθε θεραπεία διαρκεί 45 περίπου λεπτά.

Μία ημέρα πριν τη θεραπεία γίνεται αλλεργικό τεστ ώστε να αποκλειστεί η μικρή πιθανότητα αλλεργίας σε κάποιο από τα συστατικά του διαλύματος.

Αμέσως μετά τη θεραπεία παρατηρείται ήπιο “κάψιμο” στην περιοχή που διαρκεί 15-20 λεπτά, ενώ τις επόμενες 1-5 ημέρες υπάρχει ήπιο οίδημο(πρήξιμο) και ευαισθησία της περιοχής.

 

Οι πιο συνήθεις επιπλοκές της μεσοθεραπείας είναι μελανιές και δυσχρωμίες του δέρματος που συνήθως υποχωρούν αυτόματα μετά από μερικές εβδομάδες, ενώ πάντα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα φλεγμονής όπως σε κάθε θεραπεία που περιλαμβάνει ενέσεις.

Μετά τη θεραπεία δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα και την εργασία.

Η ετερόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπείες, όπως τη μέθοδο των πολλαπλών μικρονηγμών (microneedling).

 

Αντιμετώπιση του τοπικού πάχους:

 

Εγχύοντας το κατάλληλο διάλυμα μεσοθεραπείας σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος σε προεπιλεγμένες περιοχές που βρίσκονται οι λιποαποθήκες του σώματος, μπορούμε να καταπολεμήσουμε το τοπικό πάχος στοχεύοντας στη διάλυση των λιποκυττάρων και την έξοδο του λίπους από αυτά.

 

Το λίπος αυτό στη συνέχεια απορροφάται και αποβάλλεται από τον οργανισμό. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το στρώμα του λίπους στις συγκεκριμένες αυτές περιοχές και έτσι σμιλεύουμε το περίγραμμα του σώματος.

 

Ο αριθμός των συνεδριών και η συχνότητα των επισκέψεων εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και διαφέρει από άτομο σε άτομο.

πρόσωπο

 

σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: