Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ

 

Όταν σε μια γυναίκα διαγνωσθεί καρκίνος του μαστού, πρέπει να σκεφτεί αν επιθυμεί να αποκατασταθεί ο μαστός(ή οι μαστοί) της μετά τη μαστεκτομή ή όχι.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια περίπλοκη νόσος με πολλές διαφορετικές θεραπείες, ανάλογα με την περίπτωση της κάθε ασθενούς. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην υπάρχει ένας μόνο τρόπος ανακατασκευής του μαστού.

 

Σκοπός της πλαστικής χειρουργικής είναι να προσφέρει στη γυναίκα ένα φυσικό και αισθητικά αποδεκτό αποτέλεσμα που θα της τονώσει την αυτοπεποίθηση.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανακατασκευής του μαστού και σε πολλές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί επέμβαση και στον φυσιολογικό μαστό προκειμένου να έχουμε καλύτερη συμμετρία. Το τελικό στάδιο της ανακατασκευής είναι η δημιουργία νέας θηλής με μία μικρή επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία. Η θηλαία άλως δημιουργείται συνήθως με τη μέθοδο του τατουάζ.

Για τη δημιουργία του νέου μαστού συνήθως χρησιμοπούνται ιστοί της ασθενούς και/ή διατατήρες ιστών με ενθέματα σιλικόνης.

Οι πιο συνήθεις ιστοί που χρησιμοπούνται είναι δέρμα, λίπος και μυς από την πλάτη της ασθενούς(“κρημνός” του πλατύ ραχιαίου μυός) ή από την κατώτερη κοιλιακή χώρα(“κρημνός” του ορθού κοιλιακού μυός-TRAM).

Η ανακατασκευή με διατατήρα ιστών περιλαμβάνει τη σταδιακή διάταση του δέρματος με ένα προσωρινό ένθεμα που διατείνεται καθώς το γεμίζουμε με φυσιολογικό ορό. Όταν το δέρμα έχει διαταθεί αρκετά, ο διατατήρας αυτός αφαιρείται και τη θέση του παίρνει ένα μόνιμο ένθεμα σιλικόνης.

 

Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια βάσει των οποίων ο γιατρός προτείνει τη πιο σωστή μέθοδο αποκατάστασης, αλλά η τελική απόφαση λαμβάνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ασθενούς.

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να έχουν αποκατάσταση του μαστού τους στον ίδιο χρόνο με τη μαστεκτομή. Μερικές προτιμούν να ανακατασκευάσουν το μαστό τους σε ένα δεύτερο χειρουργείο, αφού πρώτα επουλωθεί πλήρως η περιοχή της μαστεκτομής. Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται συνήθως με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού και του ογκολόγου της ασθενούς.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: