Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

Με την ωτοπλαστική μπορούμε να διορθώσουμε το σχήμα, τη θέση ή το μέγεθος των αυτιών. Χρησιμοποιείται στη διόρθωση ενός εκ γενετής προβλήματος που γίνεται περισσότερο εμφανές με το πέρασμα του χρόνου ή κάποιας δυσμορφίας μετά από τραυματισμό. Το αποτέλεσμα είναι αυτιά με φυσιολογικό σχήμα, που βρίσκονται σε αρμονία με το πρόσωπο.

 

Οι βασικές ενδείξεις για την ωτοπλαστική είναι τα “πεταχτά” αυτιά και τα μεγάλα αυτιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση γίνεται σε παιδιά ηλικίας 4-14 ετών. Η ανάπτυξη των αυτιών έχει σχεδόν ολοκληρηρωθεί μέχρι την ηλικία των 4 ετών και είναι καλύτερα η επέμβαση να έχει γίνει όσο το δυνατό νωρίτερα, ώστε να αποφευχθεί η  έκθεση του παιδιού σε πειράγματα των συμμαθητών του στο σχολείο. Φυσικά το χειρουργείο μπορεί να γίνει και σε ενήλικες με τις ίδιες ενδείξεις όπως και στα παιδιά.

 

Η διάρκεια της επέμβασης είναι συνήθως 2-3 ώρες και η τεχνική που θα εφαρμοσθεί εξαρτάται από το πρόβλημα που έχει το κάθε αυτί.

 

Στην πιο κοίνη τεχνική, γίνεται μία μικρή τομή στην πίσω επιφάνεια του αυτιού ώστε να εκτεθεί ο χόνδρος που αποτελεί τον σκελετό του αυτιού. Στη συνέχεια διαμορφώνεται ο χόνδρος με ράμματα ώστε ολόκληρο το αυτί να μετακινηθεί πιο κοντά στο κεφάλι. Σε λίγες περιπτώσεις με έντονη δυσμορφία χρειάζεται και αφαίρεση τμήματος του χόνδρου ώστε να έχουμε πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 

Μετά το τέλος του χειρουργείου τοποθετείται ελαστικός επίδεσμος ή ειδικός νάρθηκας για την προστασία του αποτελέσματος, ο οποίος αφαιρείται σε 3-4 ημέρες και τοποθετείται μόνο κατά τη διάρκειατου ύπνου για 4 ακόμα εβδομάδες.

 

Η τομή στο πίσω μέρος του αυτιού με τον καιρό γίνεται όλο και λιγότερο εμφανής και λόγω θέσης δύσκολα γίνεται αντιληπτή.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: