Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

Η μύτη είναι μια από τις σημαντικότερες δομές του προσώπου. Βρίσκεται στο κέντρο του και διαμορφώνει την όψη μας όταν μας βλέπει κάποιος τόσο από εμπρός όσο και από το πλάι. Δεν υπάρχει ένα ιδανικό σχήμα μύτης που να ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα.

 

Ο σκοπός της ρινοπλαστικής είναι να δημιουργήσει μία μύτη που θα βρίσκεται σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό επιτυγχάνεται είτε μειώνοντας το συνολικό της μέγεθος, είτε αφαιρώντας έναν ήβο(καμπούρα), στενεύοντας ή διευρύνοντας τα ρουθούνια, ή βελτιώνοντας τις λεπτομέρειες της κορυφής(άκρης) της μύτης και της γωνίας ανάμεσα στη μύτη και το άνω χείλος.

Με τη ρινοπλαστική μία ασσύμετρη, “στραβή” μύτη μπορεί να ευθειαστεί και να φαίνετα πιο συμμετρική.

 

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τομές στο εσωτερικό της μύτης ή με μία μικρή τομή στο σημείο που η μύτη συναντά το άνω χείλος σε περιπτώσεις που πρέπει να τροποποιήσουμε λεπτομέρειες του ακρορινίου.

 

Ο πλαστικός χειρουργός ουσιαστικά δίνει νέο σχημα στη μύτη τροποποιώντας την αρχιτεκτονική της με αφαίρεση (κυρίως) ή προσθήκη χόνδρου ή οστού.

Η επέμβαση διαρκεί 1-3 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της δυσμορφίας που πρέπει να διορθωθεί.

 

Μετεγχειρητικά τοποθετείται εξωτερικός νάρθηκας για 7 ημέρες ώστε να διατηρηθεί το νέο σχήμα και να προστατευθεί η μύτη, ενώ στο εσωτερικό των ρουθουνιών τοποθετούνται ειδικά ταμπόν για τη διατήρηση του νέου σχήματος, τον περιορισμό μιας πιθανής αιμορραγίας και τη διευκόλυνση της αναπνοής. Τα ταμπόν αυτά αφαιρούνται σε 3 ημέρες.

 

Το μετεγχειρητικό οίδημα και οι πιθανές μελανιές αντιμετωπίζονται με κρύες κομπρέσες στα μάτια και ανύψωση του κεφαλιού και συνήθως υποχωρούν στις επόμενες 7-10 ημέρες, οπότε μπορεί κανείς να επιστρέψει στην εργασία και την καθημερινότητά του. Κάποιο μικρό οίδημα θα συνεχίσει να υπάρχει για τους επόμενους 3-6 μήνες, οπότε και το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης θα είναι ορατό.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: