Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΠΩΓΩΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ/ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

Το πηγούνι είναι μια από τις σημαντικότερες δομές που καθορίζουν το προφίλ του προσώπου. Όταν το πηγούνι είναι μικρό, η μετάβαση από το πρόσωπο στο λαιμό είναι ασαφής με αποτέλεσμα ο λαιμός να φαινεται παχύτερος απ’ότι πραγματικά είναι. Στο προφίλ μία φυσιολογική μύτη μπορεί να δείχνει μεγαλύτερη αν το πηγούνι είναι μικρό. Από την άλλη ένα υπερμεγέθες πηγούνι μπορεί επίσης να διαταράξει τις αναλογίες του προσώπου.

 

Προκειμένου να επαναφέρουμε την αρμονία στο πρόσωπο, το πηγούνι αυξάνεται σε μέγεθος τις περισσότερες φορές με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης σε μία θήκη που δημιουργούμε μπροστά του, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να προωθηθεί το ίδιο το οστό μπροστά μετά από ελεγχόμενο κάταγμά του και στη συνέχεια σταθεροποίησή του με βίδες και πλάκες.

 

Όταν το πηγούνι προεξέχει περισσότερο από το φυσιολογικό πρέπει να αφαιρεθεί τμήμα του οστού προκειμένου να αποκατασταθούν οι αισθητικά αποδεκτές αναλογίες του προσώπου.

 

Η πωγωνοπλαστική δεν επηρεάζει τη θέση των δοντιών

Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται με τομές στο εωτερικό του στόματος, οπότε δεν υπάρχουν ορατές ουλές. Το χειρουργείο συνήθως διαρκεί περίπου 2 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία.

 

Το μετεγχειρητικό οίδημα(πρήξιμο) και ο πόνος υποχωρούν σταδιακά μέσα σε 7-10 ημέρες, ενώ η περίοδος ανάρρωσης διαρκεί 4-6 εβδομάδες, οπότε και μπορεί κανείς να επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής του.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: