Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΝΗΜΑΤΑ PDO

 

Η χρήση των νημάτων PDO είναι μια τεχνική που βοηθάει στη σύσφιξη και την αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος με ενεργοποίηση του μηχανισμού της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου μέσα σε αυτό.

 

Τα νήματα είναι πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό καθώς αποτελούνται από υλικό ίδιο με αυτό που επί δεκαετίες χρησιμοποιείται στην χειρουργική για τα ράμματα που τοποθετούνται εσωτερικά στο σώμα (πολυδιοξανόνη) κατά τις χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Κατά την θεραπεία τα νήματα εισέρχονται στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος με τη χρήση πολύ λεπτών βελόνων και παραμένουν εκεί μέχρι να απορροφηθούν. Το χρονικό διάστημα που παραμένουν στο δέρμα ενεργοποιούν τη φυσική αντίδραση του οργανισμού σε ένα ξένο σώμα και έτσι διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου που με τη σειρά της προάγει τη σύσφιξη των ιστών.

 

Μετά από περίπου 6 μήνες τα νήματα έχουν πλήρως απορροφηθεί και τη θέση τους παίρνει νεοσχηματισθέν κολλαγόνο.

Τα νήματα PDO δεν έχουν το αποτέλεσμα ενός χειρουργικού lifting, αλλά δρουν περισσότερο σαν δερματικά εμφυτεύματα όπως το υαλουρονικό οξύ.

Η διαδικασία γίνεται υπό τοπική αναισθησία με αναισθητική κρέμα και διαρκεί 15-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής προς θεραπεία.

 

Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί:

 

• στο πρόσωπο (ζυγωματικά, παρειές, ρινοπαρειακές, πικρίες, περίγραμμα γνάθου, λαιμό)

• στο σώμα (ντεκολτέ, μπράτσα, αγκώνες, στήθος, κοιλιά, γλουτούς, γόνατα, μηρούς)

 

Μετά τη θεραπεία είναι δυνατό να παρατηρηθεί οίδημα (πρήξιμο) και εκχυμώσεις (μελανιές), τα οποία θα υποχωρήσουν τις επόμενες 3-6 ημέρες.

Επίσης, μπορεί να υπάρξουν ανομοιομορφίες στην επιφάνεια του δέρματος και αίσθηση νηγμών (τσιμπήματα) τα οποία επίσης υποχωρούν τις επόμενες ημέρες.

 

Το αποτέλεσμα της θεραπείας εμφανίζεται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες και είναι πλήρες μετά απο 6 μήνες όταν και θα έχουν απορροφηθεί από τον οργανισμό τα νήματα και στη θέση τους θα έχει σχηματισθεί το νέο κολλαγόνο.

 

Η τεχνική δεν ενδείκνυται σε:

 

• εγκύους / κατά τη διάρκεια του θηλασμού

• άτομα με ιστορικό υπερτροφικών ουλών ή χηλοειδών

• περιοχές με ενεργό φλεγμονή του δέρματος ή ανοιχτά τραύματα

• άτομα με ιστορικό αυτοάνοσων νοσημάτων

 

 

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: