Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

 

Το μεγάλο στήθος μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη γυναίκα, σωματικά και ψυχολογικά. Τα υπερμεγέθη στήθη κυριαρχούν στην εικόνα της γυναίκας και είναι δυνατό να την κάνουν να φαίνεται παχύτερη απ’οτι γενικά είναι. Από την άλλη, λόγω του βάρους που προσθέτουν στο άνω τμήμα του σώματος, μπορεί να προκαλέσουν πόνο στη μέση ή τον αυχένα στην ορθοστασία, κύφωση, δυσκολία στην αναπνοή, δερματίτιδες και ερεθισμό του δέρματος στην υπομάστιο περιοχή και δυσκολία κατά την σωματική άσκηση. Επίσης σε κάποιεςπεριπτώσεις ειναι δυνατό να οδηγήσουν σε  ψυχολογικά προβλήματα από κακοπροαίρετα σχόλια του κοινωνικού περίγυρου.

 

Με τη μειωτική μαστών μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος και να βελτιώσουμε το σχήμα του στήθους. Ταυτόχρονα μπορούμε να μειώσουμε και το μέγεθος μιας μεγάλης θηλαίας άλω (το σκούρο δέρμα γύρω από τη θηλή). Μετά την επέμβαση οι μαστοί θα εξακολουθούν να αυξομειώνουν το βάρος τους φυσιολογικά όταν η γυναίκα παχαίνει, με τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών ή με μια εγκυμοσύνη. Ωστόσο ίσως επηρεαστεί αρνητικά η δυνατότητα θηλασμού.

 

Κατά την επέμβαση αφαιρείται ο πλεονάζων ιστός των μαστών, δηλαδή λίπος, τμήμα του αδένα και δέρμα, ενώ το υπόλοιπο στήθος μαζί με τη θηλή επανατοποθετείται σε υψηλότερη, αισθητικά καλύτερη, θέση. Όταν οι μαστοί είναι υπερβολικά μεγάλοι, κάποιες φορές είναι απαραίτητο να αποκοπεί η θηλή από το υπόλοιπο στήθος και να τοποθετηθεί στη νέα της θέση σαν μόσχευμα. Οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε οι ουλές να κρύβονται στην υπομάστιο πτυχή (το σημείο όπου το δέρμα του στήθους συναντά το δέρμα της κοιλιάς) και όλες βρίσκονται στον κάτω πόλο του μαστού.

 

Η επέμβαση διαρκεί 3-4 ώρες. Αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετούνται γάζες και επίδεσμοι ή στηθόδεσμος. Ο μετεγχειρητικός πόνος αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα και υποχωρεί σε μερικές ημέρες. Το πρήξιμο και οι πιθανές μελανιές διαρκούν μερικές ημέρες και οι γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία και την καθημερινότητά της σε 2 περίπου εβδομάδες. Οι ουλές είναι ορατές για 1 περίπου χρόνο, αλλά μετά σιγά σιγά σβήνουν. Λόγω της θέσης τους όμως κρύβονται εύκολα με το στηθόδεσμο.

 

Η μειωτική μαστών προσφέρει στη γυναίκα αυτοπεποίθηση για την εικόνα της, ενώ ταυτόχρονα της δίνει περισσότερη ευελιξία στις κινήσεις της και μικρότερη επιβάρυνση του μυοσκελετικού της συστήματος.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: