Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

 

Η λιποαναρρόφηση είναι από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως.

 

Όταν συνδυάζεται με μεταφορά του λίπους που αφαιρούμε από ένα σημείο του σώματος σε άλλο, ώστε να βελτιώσουμε το περίγραμμα και το σχήμα του σώματος την ονομάζουμε λιπογλυπτική.

 

Για εκατομμύρια ανθρώπους που προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα του σώματός τους, η λιποαναρρόφηση είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα μιας και μπορεί να τους απαλλάξει από το τοπικό πάχος το οποίο δεν μπορεί να καταπολεμηθεί ακόμα και με τη γυμναστική.

Η επέμβαση μπορεί να αντιμετωπίσει το τοπικό πάχος στους γοφούς, γλουτούς, μηρούς, στην κοιλιά, τη μέση, τα μπράτσα, τις γάμπες, τους αστραγάλους, τα γόνατα, ακόμα και στο λαιμό (διπλοσάγωνο).

Πολύ συχνά αντιμετωπίζονται διαφορετικές περιοχές κατά τη διάρκεια της ίδιας επέμβασης.

 

Η λιποαναρρόφηση γίνεται ουσιαστικά αναρροφώντας το λίπος με μικρές κάνουλες που εισάγονται στο σώμα μέσα από μικρές οπές 2-5 χιλιοστών που κάνουμε στο δέρμα.

 

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, με μέθη ή με γενική αναισθησία, ανάλογα με την περιοχή που πρόκειται να θεραπευθεί και την ποσότητα του λίπους που σκοπεύουμε να αφαιρέσουμε. Πριν την αναρρόφηση του λίπους εγχύουμε στην περιοχή με μικρές βελόνες διάλυμα τοπικού αναισθητικού και αγγειοσυσπαστικού, προκειμένου να μειωθεί ο μετεγχειρητικός πόνος το οίδημα και η αιμορραγία/μελανιές.

 

Μετεγχειρητικά τοποθετούμε ελαστικούς επιδέσμους ή ειδικούς κορσέδες κάτω από τα ρούχα για 3 περίπου εβδομάδες, ώστε να μειωθεί το οίδημα και να έχουμε το επιθυμητό περίγραμμα στην περιοχή. Ο πόνος μετά την επέμβαση μοιάζει σαν το ”κάψιμο” μετά από έντονη σωματική άσκηση και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται μούδιασμα στην περιοχή που υποχωρεί σε μερικές εβδομάδες.

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία και την καθημερινότητά τους σε 1-2 ημέρες, αλλά πρέπει να αποφεύγεται η έντονη σωματική άσκηση για 2-4 εβδομάδες, ανάλογα με την περιοχή.

Το πρήξιμο και οι μελανιές που ίσως υπάρξουν σε κάποια σημεία υποχωρούν σε 1-2 μήνες.

 

Η λιποαναρρόφηση δε θεραπεύει την κυτταρίτιδα, δρα μόνο στα βαθύτερα στρώματα λίπους με σκοπό τη βελτίωση του περιγράμματος του σώματος.

Όταν πρόκειται να αφαιρεθεί μεγάλη ποσότητα λίπους από μία περιοχή, ο ασθενής πρέπει να είναι προετοιμασμένος για κάποιο βαθμό χαλάρωσης του δέρματος της περιοχής. Υπέρβαροι ασθενείς που πρόκειται να έχουν μεγάλη αφαίρεση τοπικού πάχους πρέπει να συμβιβαστούν με την πιθανότητα χαλάρωσης του δέρματος της περιοχής προκειμένου να έχουν μία εντυπωσιακή βελτίωση του σώματός τους όταν είναι ντυμένοι.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι εμφανές μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα συνήθως χρειάζεται ένα διάστημα 6 μηνών για να φανεί.

 

Η λιποαναρρόφηση δε μπορεί να υποκαταστήσει τη γυμναστική ή τη δίαιτα. Οι καλύτεροι υποψήφιοι για την επέμβαση είναι άτομα κοντά στο ιδανικό βάρος που το βασικό τους πρόβλημα είναι το τοπικό πάχος που δεν μπορεί να μειωθεί παρ’όλες τις προσπάθειες με τη σωματική άσκηση και τη σωστή διατροφή.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: