Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ  CLATUU/CRYOLIPO II

 

πρόσωπο

Το νέο σύστημα CLATUU είναι ένα προηγμένο σύστημα επιλεκτικής κρυογλυπτικής, που βασίζεται στη μέθοδο της κρυολιπόλυσης και προκαλεί μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους κατά τρόπο απόλυτα ασφαλή.

Πρόκειται για μία μη επεμβατική μέθοδο, εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA), που έχει βασιστεί στην εκτεταμένη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για τις μη επεμβατικές μεθόδους λιπογλυπτικής.

 

Πώς, όμως, το CLATUU αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και άμεσα την τοπική συσσώρευση του λίπους;

 

Μελέτες που έχουν διεξαχθεί αναφέρουν ότι εάν το κύτταρο του λιπώδους ιστού (λιποκύτταρο) υποβληθεί σε ισχυρή ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επέρχεται ο ελεγχόμενος βιολογικός του θάνατος (απόπτωση).

Εν συνεχεία, το σύνολο των κατεστραμμένων λιποκυττάρων αποβάλλεται με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία μέσω του λεμφικού συστήματος.

 

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα διαθέτει δύο πολύ άνετες κεφαλές θεραπείας, που εφαρμόζονται τοπικά στον λιπώδη ιστό και με υποπίεση τον φέρνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του ψυχρού θαλάμου θεραπείας (Φάση 1).

 

Ως εκ τούτου, επιτυγχάνεται ισχυρότατη ψύξη (έως -9 βαθμούς Κελσίου) (Φάση 2), υπεύθυνη για τη μετέπειτα αποδόμηση των λιποκυττάρων (Φάση 3).

Είναι πολύ σημαντικό όμως, να αναφέρουμε ότι η γύρω περιοχή παραμένει ανέπαφη, καθώς ο λιπώδης ιστός είναι πιο ευαίσθητος στις επιπτώσεις του ψύχους, συγκριτικά με τους περιβάλλοντες ιστούς, που παραμένουν ανεπηρέαστοι.

 

 

Φάση 1

  Εισρόφηση του λιπώδους ιστού με χρήση δύο ειδικών

  κεφαλών θεραπείας και μείωση της αιματικής ροής

  εξαιτίας της υποπίεσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φάση 2

  Το λίπος υποβάλλεται σε ισχυρή ψύξη, χωρίς να καταστρέφονται

  οι γύρω ιστοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φάση 3

    Τα λιποκύτταρα καταστρέφονται μέσω της φυσιολογικής

    διαδικασίας της απόπτωσης

    (το λίπος μειώνεται εντός 60-90 ημερών).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας, η περιοχή του συσσωρευμένου λίπους μειώνεται από τις πρώτες κιόλας 20 ημέρες, με το θεραπευτικό αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται σε διάστημα τριών μηνών.

Αναλόγως με το μέγεθος του προβλήματος του/της εκάστοτε ασθενούς, η θεραπεία με το CLATUU μπορεί να εφαρμοστεί ως μονοθεραπεία ή εφόσον κριθεί απαραίτητο να γίνουν και επιπλέον θεραπείες.

 

Η εν λόγω θεραπεία είναι άνετη, γρήγορη (διάρκεια μίας ώρας) και μπορεί να εφαρμοστεί σε ποικίλες περιοχές του σώματος, όπως: χέρια, πλάτη, μέση, κοιλιά, γλουτούς και μηρούς.

Με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, ο/η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του/της δραστηριότητες αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας.

 

 

Συνοψίζοντας τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με το CRYOLIPO II, θα μπορούσαμε να πούμε τα εξής:

 

• Μη-επεμβατική και αναίμακτη μέθοδος χωρίς χρήση αναισθησίας

• Ασφαλής, άμεσα αποτελεσματική και γρήγορη θεραπεία

• Προκαλεί απόπτωση των λιποκυττάρων χωρίς χρόνο αποθεραπείας

• Άνετη και εύκολη θεραπεία για ασθενή και χειριστή

• Ενισχυμένος ψυκτικός μηχανισμός (έως – 9 ˚C)

• Ισχυρή υποπίεση (έως 50 kilopascal)

• Διπλές κεφαλές για ταυτόχρονες θεραπείες

Δύο διαφορετικοί τύποι κεφαλών

 

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

 

- Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

 

Κατά μέσο όρο η θεραπεία διαρκεί περίπου 1 ώρα, αλλά ουσιαστικά εξαρτάται από την εκάστοτε περιοχή θεραπείας. Ο/Η ασθενής επιτρέπεται να κοιμηθεί ή να διαβάσει ένα βιβλίο σε άνετη θέση ή ακόμη να κάνει ταυτόχρονα άλλες αισθητικές εφαρμογές κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

 

 

- Ποιά είναι η αίσθηση κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

 

Με την έναρξη της θεραπείας ο/η ασθενής θα νιώσει μια παροδική ενόχληση σαν μικρό τράβηγμα του δέρματος εξαιτίας της αρνητικής πίεσης και θα έχει την αίσθηση του κρύου.

Καθώς, όμως, η θεραπεία συνεχίζεται, η ενόχληση αυτή παύει να υφίσταται, εξαιτίας της τοπικής αναισθησίας του δέρματος που προκαλεί η έντονη ψύξη.

 

 

- Υπάρχουν παρενέργειες;

 

Σοβαρές παρενέργειες δεν υπάρχουν, κάποιοι ασθενείς, όμως, μπορεί να φέρουν μώλωπες εξαιτίας της αρνητικής πίεσης. Σε κάθε περίπτωση, οι μελανιές αυτές υποχωρούν με την πάροδο 3-7 ημερών. Σε μερικές σπανιότερες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί μία παροδική απώλεια αίσθησης στο σημείο θεραπείας, η οποία διαρκεί από 1 έως 3 εβδομάδες.

 

 

- Πόσες φορές και πόσο συχνά μπορεί κάποιος/α να

κάνει τη θεραπεία;

 

Η θεραπεία αποτελείται από μία και μόνο συνεδρία σε κάθε τοπική λιποζώνη.

Τα αποτελέσματα της συνεδρίας θα αρχίσουν να φαίνονται σταδιακά μετά το πέρας της και θα ολοκληρωθούν με την πάροδο 2-3 μηνών.

 

 

- Υπάρχουν αντενδείξεις στην εν λόγω θεραπεία;

 

Εγκυμονούσες και ασθενείς με δερματικές ασθένειες, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργία στο κρύο, κρυοσφαιριναιμία, διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος, πεμφιγοειδές, σύνδρομο Raynaud κ.α. περιορίζονται στο να λάβουν τη θεραπεία και πρέπει πάντοτε να ενημερώνουν σχετικά με την ασθένεια και την όποια φαρμακευτική τους αγωγή τον θεράποντα ιατρό πριν από τη θεραπεία.

 

σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: