Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

Οι εγκυμοσύνες και οι διακυμάνσεις του βάρους του σώματος έχουν τεράστια επίδραση στο δέρμα της κοιλιάς το οποίο τεντώνεται υπερβολικά, οδηγώντας σε σημαντική χαλάρωση και αντιαισθητικές ραγάδες. Οι εγκυμοσύνη δρα αρνητικά και στους μυς της κοιλιάς οι οποίοι επίσης χαλαρώνουν και απομακρύνονται μεταξύ τους οδηγώντας πολλές φορές στη δημιουργία κήλης.

 

 

Με την κοιλιοπλαστική μπορούμε να αφαιρέσουμε το πλεονάζον δέρμα και λίπος, όπως και να συσφίξουμε τους κοιλιακούς μυς δίνοντας στην κοιλιά ξανά επίπεδη εμφάνιση και στη μέση πιο λεπτό και ελκυστικό περίγραμμα.

 

Κατά την επέμβαση γίνεται μια τομή κατά μήκος της κατώτερης κοιλιακής χώρας σε σημείο που να καλύπτεται από το εσώρουχο ή το μαγιό. Άλλη μία τομή γίνεται γύρω από τον αφαλό. Το δέρμα και το λίπος ανάμεσα στην κάτω τομή και τον αφαλό αφαιρούνται και συσφίγγονται οι κοιλιακοί μυς, ενώ ταυτόχρονα διορθώνονται πιθανές κήλες. Στη συνέχεια το δέρμα και το λίπος ανάμεσα στην κάτω τομή και τον αφαλό αφαιρείται και το δέρμα της κοιλιάς πάνω από τον αφαλό τραβιέται και ράβεται χαμηλά εκεί που έγινε η αρχική τομή. Στο δέρμα αυτό δημιουργούμε ένα άνοιγμα όπου τοποθετείται ο αφαλός.

 

Μετεγχειρητικά τοποθετείται ειδική ζώνη ή κορσές στην κοιλιακή χώρα, ο οποίος φοριέται για 3-4 εβδομάδες περίπου κάτω από τα ρούχα. Ο μετεγχειρητικός πόνος αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα, ενώ το μούδιασμα που παρατηρείται στην κοιλιά υποχωρεί τους επόμενους μήνες.

 

 

 

 

 

Οι ασθενείς μπορούν να σηκώνονται και να περπατούν σε 1-2 ημέρες, αλλά πρέπει να αποφεύγουν να τεντώνουν το σώμα τους για 1 εβδομάδα και την σωματική άσκηση για 3-4 εβδομάδες. Με τον καιρό η εμφάνιση των ουλών βελτιώνεται, ενώ η τελική εμφάνιση των ουλών και του σχήματος της κοιλιάς φαίνεται σε 3-6 μήνες.

 

Με την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και του συσσωρευμένου λίπους οι ασθενείς γρήγορα χαίρονται μια επίπεδη, σφριγηλή κοιλιά , χωρίς ραγάδες και μια λεπτότερη μέση.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: