Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

 

Γυναικομαστία είναι η υπερπλασία του ανδρικού στήθους λόγω αύξησης του λίπους ή και του αδένα του μαστού. Ένα ποσοστό 30-40% των αγοριών αναπτύσσουν γυναικομαστία κατά την εφηβεία, η οποία συνήθως υποχωρεί αυτόματα μετά απο 1-2 χρόνια. Αν η εφηβική αυτή διόγκωση των μαστών δεν υποχωρήσει ή αν αναπτυχθεί κατά την ενήλικη ζωή, τότε τίθεται πλέον η διάγνωση της γυναικομαστίας η οποία συνηθως είναι ενοχλητική και επηρεάζει αρνητικά την  ψυχολογία  του άνδρα.

 

Τα αίτια της γυναικομαστίας συνήθως είναι ορμονικές διαταραχές, κληρονομικοί παράγοντες, η αύξηση του βάρους, τα αναβολικά και διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα.

 

Δυστυχώς ακόμα και η καθημερινή άσκηση συνήθως δε δίνει λύση στο πρόβλημα της γυναικομαστίας.

 

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό δίνει η πλαστική χειρουργική. Συνήθως αρκεί η αναρρόφηση του πλεονάζοντος λίπους μέσα από 2 μικρές τομές των 2-3 χιλιοστών στο κάθε στήθος. Σε περιπτώσεις όπου η διόγκωση των μαστών οφείλεται και σε υπερπλασία του αδένα πρέπει να αφαιρεθεί και τμήμα του αδένα κάτω από τη θηλή μέσω μιας τομής που γίνεται στο κάτω τμήμα του περιγράμματος  της θηλαίας άλω(του σημείου όπου το σκούρο δέρμα της θηλής συναντά το ανοιχτόχρωμο του γύρω στήθους). Λόγω της θέσης της τομής η ουλή που δημιουργείται δε γίνεται εύκολα αντιληπτή.

 

Οι ασθενείς αναρρώνουν συνήθως γρήγορα και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία και την καθημερινότητά τους σε 2 ημέρες. Ένα ειδικό γιλέκο πίεσης της περιοχής εφαρμόζεται κάτω από τα ρούχα για 3 περίπου εβδομάδες για τη  μείωση του οιδήματος και την καλύτερη διαμόρφωση του τελικού σχήματος του στήθους. Η άσκηση και η καταπόνηση του άνω μέρους του σώματος και των χεριών πρέπει να αποφεύγεται για 4-6 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι εμφανές μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα συνήθως χρειάζεται ένα διάστημα 6 μηνών για να φανεί.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: