Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

 

 

Τα μάτια είναι συνήθως το πρώτο σημείο του προσώπου που επηρεάζεται από τον χρόνο. Το δέρμα των βλεφάρων είναι πολύ λεπτό με ασθενή εσωτερική στήριξη και καθημερινά καταπονείται λόγω των κινήσεων με το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών.

Η ανατομία της περιοχής διαφέρει από άτομο σε άτομο, με αποτέλεσμα πολλές φορες κάποιοι να ωφελούνται από μια επέμβαση σε μικρότερη ηλικία.

Η επίδραση του ήλιου, η αυξομείωση του βάρους, η κούραση, το στρες και φυσικα ο χρόνος είναι οι κυριότεροι παράγοντες που αλλοιώνουν την περιοχή των βλεφάρων.

 

Με τη βλεφαροπλαστική μπορεί κανείς να απαλλαγεί από τις αντιαισθητικές “σακούλες” των κάτω βλεφάρων και την περίσσεια του δέρματος των άνω και κάτω βλεφάρων δίνοντας στο βλέμμα μια πιο ξεκούραστη όψη. Επίσης σε περιπτώσεις που η περίσσεια του δέρματος των άνω βλεφάρων εμποδίζει την όραση, η επέμβαση δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που επιδρά αρνητικά στην καθημερινή ζωή του ατόμου.

 

Η επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες. Οι τομές γίνονται πάνω σε φυσιολογικές πτυχές και ρυτίδες του δέρματος. Ανάλογα με την περίπτωση μπορούμε να αφαιρέσουμε λίπος κάτω από το δέρμα των βλεφάρων ώστε να εξαφανιστούν οι “σακούλες” των κάτω βλεφάρων και η κουρασμένη όψη των άνω. Τέλος, αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος μειώνονται οι ρυτίδες των κάτω βλεφάρων και “ανοίγει” το βλέμμα.

 

Μετεγχειρητικά τοποθετούμε κρύες κομπρέσες στα μάτια ώστε να μειωθεί το οίδημα, ενώ ο πόνος αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα. Μερικές φορές παρατηρείται παροδική υπερευαισθησία στο φώς και δακρύρροια που αντιμετωπίζονται με κολλύρια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το οίδημα και οι πιθανές εκχυμώσεις(μελανιές) υποχωρούν σε 5-7 ημέρες και κατά τη δέκατη ημέρα μπορεί κανείς να επιστρέψει στην εργασία του.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: