Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΗΡΩΝ

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους παρατηρείται χαλάρωση και περίσσεια του δέρματος των μηρών. Με την ανόρθωση μηρών αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος, ενώ με λιποανναρόφηση αφαιρείται και το τοπικό λίπος που έχει απομείνει μετά την απώλεια του βάρους.

Η αφαίρεση του δέρματος μπορεί να γίνει με τομή στη βάση του μηρού(βουβωνική χώρα) σε σημείο που κρύβεται από το εσώρουχο αν η χαλάρωση είναι ήπιας μορφής, ενώ σε πολύ μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος η τομή πρέπει να γίνει κατά μήκος του εσωτερικού του μηρού. Στην περίπτωση αυτή η ουλή δεν καλύπτεται από το εσώρουχο, αλλά η αλλαγή στην εμφάνιση του δέρματος και στο σχήμα του μηρού είναι εντυπωσιακή.

Το χειρουργείο διαρκεί 1-3 ώρες, ανάλογα τη σοβαρότητα του προβλήματος και γίνεται με γενική αναισθησία.

 

Μετεγχειρητικά τοποθετούνται ελαστικοί επίδεσμοι από τα πόδια μέχρι τη βάση των μηρών για μερικές εβδομάδες με σκοπό να περιοριστεί το οίδημα(πρήξιμο) των ποδιών και να επιτευχθεί καλύτερο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Το οίδημα και οι πιθανές εκχυμώσεις(μελανιές) που μπορεί να δημιουργηθούν απορροφώνται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η επιστροφή στην καθημερινότητα και την εργασία γίνεται συνήθως σε 1-2 εβδομάδες, ενώ έντονη σωματική άσκηση επιτρέπεται μετά από 4-6 εβδομάδες.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: