Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

 

Η βαρύτητα, η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και οι διακυμάνσεις του βάρους παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχήμα και το μέγεθος του στήθους. Ο γυναικείος μαστός με την επίδραση αυτών των παραγόντων μπορεί να “χαλαρώσει”, να χάσει τη σφριγηλότητά του ή και να συρρικνωθεί.

 

Με την ανόρθωση των μαστών μπορούμε να επαναφέρουμε το σχήμα, το μέγεθος και την υφή του στήθους στην κατάσταση που ήταν πριν δράσουν αυτοί οι παράγοντες. Επίσης μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος μιας μεγενθυμένης θηλαίας άλω(το σκούρο δέρμα γύρω από τη θηλή). Κατά την επέμβαση γίνεται μία τομή γύρω από τη θηλαία άλω, μία τομή κάθετη στο κάτω μέρος του μαστού από τη θηλή ως την υπομάστιο πτυχή και σε περιπτώσεις πολυ μεγάλης πτώσης του μαστού άλλη μία τομή κατά μήκος της υπομαστίου πτυχής. Όλες οι τομές είναι κρυμμένες σε φυσιολογικές πτυχές του δέρματος στον κάτω πόλο του μαστού. Στη συνέχεια αφαιρείται το δέρμα που πλεονάζει και η θηλή, η θηλαία άλως και συνολικά ο μαστός σηκώνονται σε υψηλότερη θέση, στην ιδανική θέση, ανάλογα με τον σωματότυπο της γυναίκας.

 

Πολλές φορές μπορούμε να συνδυάσουμε την ανόρθωση των μαστών με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης, οπότε ο μαστός  φαίνεται πιο νεανικός προσθέτοντάς του όγκο.

 

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες και στο τέλος της οι τομές καλύπτονται με γάζες, επίδεσμους η στηθόδεσμο.

 

Ο μετεγχειρητικός πόνος αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα και υποχωρεί σε 2-3 ημέρες, ενώ και το πρήξιμο σταδιακά υποχωρεί. Μία παροδική απώλεια της αισθητικότητας της θηλής μετεγχειρητικά είναι συχνό φαινόμενο που όμως αποκαθίσταται σε μερικούς μήνες.

 

Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι εφικτή συνήθως σε 1-2 ημέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 2 εβδομάδες. Η εμφάνιση των ουλών βελτιώνεται με τον καιρό, ενώ κρύβονται εύκολα μέσα στο στηθόδεσμο μιας και βρίσκονται γύρω και κάτω από τη θηλή.

 

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος: