Γεώργιος Μιχαήλ Γεωργακόπουλος  MD, FEBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

πρόσωπο σώμα στήθος

 

Επικοινωνία:

 

Μαρίνου Αντύπα 15

 

16345 Ηλιούπολη, Αθήνα

 

Τηλέφωνα ραντεβού:

 

σταθ: 2109769609

 

κιν:    6972242599

 

E-mail: info@gmgeorgakopoulos.com

 

 

 

 

Επίσημο μέλος:

 

 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΛΟΥΤΩΝ

 

Η ανόρθωση γλουτών είναι μια σχετικά νέα επέμβαση και μπορεί να γίνει μόνη της ή στα πλαίσια μιας συνολικής ανόρθωσης του κατώτερου μέρους του κορμού (μηροί, κοιλιά, γλουτοί). Η επέμβαση μπορεί να δώσει ένα καλύτερο περίγραμμα στους γλουτούς και τους κάνει να δείχνουν πιο νεανικοί.

 

Υπάρχουν 2, κυρίως, τεχνικές ανόρθωσης των γλουτών:

 

1) Αφαίρεση του χαλαρού δέρματος που πλεονάζει με τομή που γίνεται στο όριο των γλουτών με τη μέση, έτσι ώστε οι ουλές να κρύβονται ακόμα και από ένα μικρό εσώρουχο.

Το δέρμα που αφαιρείται έχει σχήμα ελλειψοειδές. Μέρος του δέρματος που αφαιρείται και του υποκείμενου λίπους μπορεί να αναδιαταχθεί κατάλληλα ώστε να αυξηθεί ο

όγκος στο ανώτερο τμήμα των γλουτών και να έχουμε έτσι μεγαλύτερη προβολή τους.

 

2) Τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης ή έγχυση λίπους(χωρίς τομές, με σύριγγα με ευρύ αυλό) που έχει ληφθεί με λιποαναρρόφηση από άλλα σημεία του σώματος.

 

Τα ενθέματα τοποθετούνται από μικρές τομές στο πάνω τμήμα της σχισμής ανάμεσα στους γλουτούς. Το σχήμα τους είναι ωοειδές και είναι πιο σκληρά από τα ενθέματα στήθους. Συνήθως τοποθετούνται κάτω από το δέρμα ή ανάμεσα στους μυς των γλουτών, στο άνω μέρος των γλουτών, ώστε να τους ανορθώνουν. Πολλές φορές μπορούν να συνδυαστούν και οι δύο τεχνικές προκειμένου να αφαιρεθεί το χαλαρό δέρμα και να ανορθωθούν οι γλουτοί, αλλά ταυτόχρονα και να αυξηθεί ο όγκος τους.

Σε περιπτώσεις που οι γλουτοί είναι πολύ ογκώδεις ίσως χρειαστεί λιποαναρρόφηση μαζί με την ανόρθωση, προκειμένου να δώσουμε ένα καλύτερο σχήμα.

 

Μετεγχειρητικά πρέπει να αποφεύγεται η καθιστική θέση ώστε να διευκολυνθεί η επούλωση.

 

Ο πόνος αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα και υποχωρεί σταδιακά μέσα σε 1 εβδομάδα, ενώ η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει σε 2 εβδομάδες, εκτός και αν η εργασία απαιτεί βαθύ κάθισμα το οποίο πρέπει να αποφεύγεται για 3-4 εβδομάδες.